Behandlingar

Varje behandling är individuellt anpassad.

Beroende på den individuella diagnosen används akupunktur, el-akupunktur, öronakupunktur, moxa-värmebehandling, koppning, kostrådgivning, Matrix-Rytm-Terapi, TBT-Trauma Buster Technique och ljusterapi.

Akupunktur

Tunna sterila nålar placeras på speciella punkter på kroppen för att lösa blockeringar, stärka och skapa balans samt sätta igång självläkningen. När nålarna sätts känns ett litet stick när nålen går genom huden. Nålarna sitter sedan kvar i 10-30 minuter.

El-akupunktur

Tunna elektroder sätts på nålarna för att med svag ström kunna stimulera punkterna och förstärka effekten av vanlig akupunktur. Det känns som ett lätt pirrande i nålen.

Öronakupunktur

Öronakupunktur är en variant av akupunktur och kan användas i kombination med kroppsakupunktur eller som fristående behandling. Om det i någon del av kroppen finns smärta, belastning, funktionsstörning eller sjukdom, skapas en reflex till det motsvarande området i örat. Det området blir ofta mycket ömt och punkterna kallas som aktiva punkter. I dessa aktiva punkter placeras tunna sterila nålar som sitter kvar mellan 20-40 minuter.

Moxa

Moxa är en värmebehandling med en ört (gårbo) som kan användas i form av en cigarr som tänds och hålls över en akupunkturpunkt för att värma punkten eller man kan trä en centimeterlång bit av en moxacigarr över en akupunkturnål som tänds. Glöden värmer både hudytan och nålen som leder värmen inåt kroppen.

Koppning

Vid koppning används en eller flera glasbägare. Man skapar med hjälp av värme ett undertryck i glasbägaren och applicerar på det ställe på kroppen som ska behandlas. Undertrycket främjar en förstärkt blodcirkulation på huden, underhudvävnad och muskler.

Kostrådgivning

Mat som medicin! För att den mänskliga kroppen ska bibehållas i ett hälsosamt och balanserat tillstånd, behövs inget annat än att kontrollera dess näring. Du får en individuell kostrådgivning och långtidscoaching anpassat efter ditt hälsotillstånd, din vardag, till svenska förhållanden, med tanke på behov och utifrån tillgång på matvaror.

Matrix-Rytm-Terapi

Vid Matrix-rytm-terapi använder vi en apparat (matrixmobil) som stimulerar genom mekanisk-magnetiska vibrationer kroppsegna mikrovibrationer, tar bort funktionsstörningar och aktiverar ämnesomsättningen. Matrix-Rytm-Terapi är en högeffektiv terapi mot olika form av smärttillstånd och vid rörelseproblem.

Ljusterapi

Välkommen till en harmonisk miljö där jag erbjuder dig maximal avslappning under ditt besök. Ljusterapi är ett botemedel mot höst- och vinterdepression, långvariga sömnstörningar, vissa ätstörningar, hjälper att minska stress m.m. Under den rogivande behandlingen kan du läsa en bok, lyssna på musik och återhämta dig mentalt. Det är mycket viktigt i dagens läge att bara få vara !

TBT-Trauma Buster Technique

Trauma Buster Technique är en teknik som kan användas för att snabbt och säkert ta bort följderna av trauma. Posttraumatisk stress löses permanent. TBT passar både vuxna och barn. TBT är inte analytisk och därför också lämplig för arbetet med människor som inte öppet talar om sina känslor. Det är irrelevant hur långt tillbaka i tiden upplevelsen går. Endast ett medvetet minne om det måste finnas kvar.

Boka tid via BOKA DIREKT

Vid bokning eller avbokning via BOKA DIREKT skickas automatiskt en bokningsbekräftelse till din e-mail adress. Om bekräftelsen uteblir på din mail, har avbokningen eller bokningen inte gått igenom. Vid oklarheter kan du skicka ett sms till min mobil eller maila.